Många företag spenderar mycket pengar och resurser på extern kommunikation och varumärkesbyggande.

Satsa mer på den inre kraften, säger jag. En stor och ofta lite förbisedd marknadsföringspotential finns internt, bland era medarbetare.

Egentligen är det självklart. Om era medarbetare är välinformerade och engagerade i verksamheten, så kommer de inte bara att göra ett bättre jobb. De kommer också att prata väl om företaget i alla möjliga sammanhang. Till exempel i sociala medier eller på middagar.

Och det är reklam det, med enorm effekt. Alla blir marknadsförare och kommunikatörer.

Det viktigaste verktyget för att lyckas åstadkomma detta är – du själv. Det vill säga, din förmåga att som chef och ledare formulera engagerande budskap. Att lyssna. Involvera medarbetarna. Skapa delaktighet, och förståelse för vad ni som företag står för och vill uppnå.

Jag kan hjälpa till att utveckla din kommunikativa förmåga, och att översätta er strategiska plattform så att den blir begriplig och engagerande bland medarbetare. Hur jag och kollegor går tillväga berättar vi gärna i ett möte.